2015. január 25., vasárnap

Karácsony előtt Budapesten II.


Fahasáb karácsonyfa


Sziget Eye Erzsébet tér
Budapest
Alkonyati fények
A sushi után a Károly körúton folytattunk utunkat a Deák térről az Erzsébet tér felé. Szinte rögtön szemünkbe ötlött a fahasábokból összeállított "karácsonyfa". Körbe is jártuk rendesen, majd mentünk az illatok irányába. A téren mindenféle finomságokat árultak, de mi már jóllaktunk a sushival, így attól nem kellett tartanunk, hogy emiatt ürül ki a pénztárcánk. Annál is inkább, mert itt volt az óriáskerék. Eredetileg csak októberig tervezték ide felállítani, de aztán úgy tűnik másképp döntöttek. A 65 m magas kerékre mi is felszálltunk(nem igazán lehetett olcsó mulatságnak nevezni a 10 percet) annál is inkább mert éppen akkor készült lemenni a nap. Gondoltam, hátha elkapok valami szép felvételt, de nem igazán jött össze. Persze leginkább azért, mert lusta voltam cipelni a nagy gépet, és csak a mobil volt nálam. Azzal is sikerült már jó képet készíteni, de azt még éppen csak valamennyire ismerem. Fentről egy kicsit más volt a világ. Pl. alkonyati fényben fürödtek a Szent István bazilika tornyai. Bár december 19-t írtunk mégis sok fán volt még falevél.


Szent István Bazilika
Őszi fa télen
Máskor is elő szokott fordulni, de ebben az évben hasonlóan a tavalyihoz, elég későn jött a lehűlés. Októberben ugyan megijesztett egy kicsit a hirtelen bejött hideg levegő, de az nem volt tartós. Ahogy most január vége felé elnézem, nálunk ebben az évben is szinte kimarad a tél. A Dunántúl már ezen a télen már másodszor van hótakaró alatt, nálunk csak egyszer volt még a múlt évben karácsony előtt egy kevés. Ezután még következett a Vörösmarty tér az elmaradhatatlan karácsonyi vásárral. Körbejártuk, sok szépséget láttunk a fővároshoz méltó árakkal. Itt Egerben is volt karácsonyi vásár egy a Dobó téren, egy a Katona téren, s még egy az Agria Park bevásárlóközpontban.


Édességek
Gyertyák
Virágok
Ezután megint egy első kóstolás következett méghozzá egy eléggé különleges ital a Bubu Bubble Tea. Lehet zöld teát, gyümölcs teát, vagy kókusztejet kérni s hozzá mindenféle ízű buborékokat változatos színekben. A hőmérsékletén is lehet változtatni, van hideg, langyos és meleg változat.  Ez tényleg ízlett, ide még biztosan vissza fogok térni.
Még volt egy kis időnk a busz hazaindulásáig, így aztán még néztünk egy kis karácsony előtti fényeket a városban, de előtte még bementünk egy izraeli tervező boltjába, ahol a kirakatban valódi élő modell állt az egyik ruhában. Valószínűleg ez egy karácsony előtti reklámfogás volt, de mindenképpen érdekes volt, ahogy kommunikált az utcai nézelődőkkel. ("természetesen" olyan vékony volt, ahogy a mai médiák által kommunikált "szépségideálnak" felelt meg) Bent a ruhák mellett ékszerek is voltak. Na ezeket sem éppen a mi pénztárcánknak tervezték, de azért jól esett megnézni. Nem mondom, hogy nem tudtam volna választani akár a ruhák, akár az ékszerek közül, de nem igazán tudnám hová felvenni. Nem igazán mozgok olyan helyszíneken, ahol ez megfelelő öltözék lenne.

Karácsonyi fények

Eddig igazán nem lehetett azt mondani, hogy hideg lett volna, de ezután elsétáltunk nagyjából az Erzsébet híd közepéig, s ott már egy kicsit hűvösebben fújt a szél, úgyhogy nem csodáltuk túlzottan sokáig Buda és Pest esti fényeit, de a sirályok nem egészen így éreztek, ők simán úsztak a Dunában vagy éppen felreppentek a levegőbe, ha egy hajó megzavarta őket.

Lánchíd
Erzsébet híd
Hamarosan aztán ebből pontosan a szél miatt elegünk lett, így elindultunk a buszállomás felé. Jó egy kirándulós nap volt, s az időjárás tényleg kedvezett nekünk a fővárosban. Este tudtuk meg, hogy itthon egész nap ködös hideg volt, míg minket ez Budapesten nem fenyegetett, hiszen szinte végig sütött a nap és kellemes volt az időjárás is. Legközelebb tavasszal fogunk ellátogatni erre, akkor a Fűvészkert lesz a cél. Talán április elején fognak nyílni a japán cseresznye s olyankor egyéb programok is szoktak lenni a Sakura ünnephez kapcsolódóan.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése